Шестият ден на Уимбълдън е изпълнен с вълнуващи мачове от третия кръг на сингъл при мъжете. Някои от най-големите звезди на тениса ще се борят за място на осминафиналите, а публиката е в очакване на епични сблъсъци.

Ето и кои мачове да следите с интерес през днешния ден: 

Новак Джокович - Алексей Попирин: Ноле се изправя срещу младия австралиец, който е номер 47 в света. Сърбинът срещна трудности в последния си мач, но и съперникът му днес трябваше да играе 5 сета за стигне до този мач. Двамата се срещнаха по-рано през година на Аустрелиан Оупън, където Джокович спечели с 3:1 сета. Победителят от този мач ще се изправи срещу Холгер РУне или Куентин Алис на 1/8-финалите.

Александър Зверев - Камерън Нори: Саша Зверев се изправя срещу талантливия представител на домакините, който е под номер 42 в ранглистата. И двамата не са загубили сет до момента в турнира, а в преките сблъсъци верев води с 5:0. Спечелилият тази среща ще се изправи срещу Тейлър Фриц или Алехандро Табило.

Холгер Руне - Куентин Алис: Младата надежда на датския тенис е фаворит срещу 220-я в света французин, който победи Карен Хачанов с 3:2 сета. Двамата нямат официален мач по между си, а победителят ще се срещне с Джокович или Попирин в следващата фаза. 

Освен тези, има още много други интересни срещи, които си струва да се гледат. Ден 6 на Уимбълдън обещава да бъде изпълнен с емоции и драма, а феновете ще могат да се насладят на тенис от най-висока класа.