Тони Надал заяви, че племенникът му Рафаел ще бъде готов навреме за участие на Откритото първенство на Франция по тенис тази година. 22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем не е играл в официален мач от Мъжкия тур от загубата си във втори кръг на Аустрелиън Оупън от Маккензи Макдоналд през януари, където получи травма на бедрото.

По-рано тази година, медицинският му проблем бе диагностициран като мускулен, а периодът на възстановяване обикновено отнема около осем седмици. Въпреки това, възстановяването му върви по-бавно от очакваното и той се оттегли от участие последователно на турнирите в Монте Карло, Барселона и Мадрид този месец в опит да продължи подготовката си за Ролан Гарос, който стартира на 28 май.

Тони Надал, бивш треньор на Матадора, разкри, че Рафа ще бъде готов за втория турнир от Шлема за годината и спомена, че може да се включи и на Мастърса в Рим, който започва на 8 май. „Той иска да играе в момента, но остава малко до това да се случи на практика. Той ще играе в Париж, въпреки че това как тренира в следващите седмици и какво може да стори в Рим ще бъде важно, за да оценим шансовете му на Ролан Гарос“, започна Тони за радио Marca.

Надал е един от четиримата тенисисти в топ 100 на ATP, който е на 36 или повече години, заедно със Стан Вавринка, Ришар Гаске и Джон Иснър. 62-годишният чичо на Надал заяви, че 14-кратният шампион във Франция не мисли скоро да се отказва от спорта. „Той не мисли за отказване, просто иска да се възстанови максимално добре и да продължи да играе, защото има страст за този спорт“, добави той.