Чичото и бивш треньор на Рафаел Надал – Тони, е оптимист, че племенникът му ще участва на Ролан Гарос, но призна днес, че 14-кратният шампион от надпреварата няма да пристигне в Париж при идеални обстоятелства.

„Рафа се възстановява, смятам, че не след дълго той отново ще бъде на корта, но не и на Мастърса в Мадрид“, каза Тони пред испанската телевизия TVE. Рафаел Надал обяви, че няма да участва в испанската столица миналата седмица, продължавайки да се възстановява от проблем в бедрото, който получи през януари по време на Аустрелиън Оупън. 36-годишният Матадор сподели, че рехабилитацията му не върви по план и че ще опита нов тип лечение, без да поставя крайни срокове за завръщане на корта, което постави под въпрос и участието му на Откритото първенство на Франция по тенис.

Той се надява да постигне рекордна 23-а титла от Големия шлем на Ролан Гарос, като надпреварата започва на 28 май. „Очевидно е, че той няма да пристигне с добра подготовка зад гърба си, не трябва да се заблуждаваме, защото от 10-и януари насам той не е играл официален мач“, каза още чичото на Рафа. Надал се оттегли от турнирите на твърди кортове в САЩ миналия месец, като погледите му бяха насочени към завръщане на любимия клей, но това за момента не е факт, след като пропусна първо Монте Карло и Барселона, а сега няма да играе и в Мадрид.

„Той не е играл от доста време – преди януари също, но мисля, че Рафаел ще влезе в оптимална форма скоро. В Голям шлем нещата зависят много от жребия. Ако имаш достатъчно късмет да имаш добър жребий в първите кръгове, то тогава…окей. Рафаел вече във втората седмица ще бъде фаворит, в първата седмица, към края може би не, не беше миналата година в Австралия, но от втората седмица може да се каже „можем да разчитаме на него“. И се надявам същото нещо да стане и на Ролан Гарос“, заключи Тони Надал.