Авторитетният английски вестник "The Telegraph" прави своята редовна равносметка на случващото се в света на тениса и най-вече на самите тенисисти, които бележат прогрес и тези, които са в спад.

Именно във втората категория според изданието попада Григор Димитров, който през тази седмица се смъкна на 12-о място в ранглистата, след като отпадна още в първия кръг в Рим след поражение от Хуан Мартин Дел Потро.

Григор Димитров отново ще участва в турнир на милиардер

Ето какво пишат за него:

"Изглеждаше, че 26-годишният тенисист отново е поел по правилния път с рейда си до четвъртия кръг в Мадрид. Но българинът допусна загуба в първи кръг в Рим. Неговото поражение от Хуан Мартин дел Потро бе четвъртото му отпадане в първия му мач в последните пет турнира.

Всичките му четири загуби са срещу по-нискоранкирани съперници като световният №385 Томи Робредо се възползва от липсата на увереност на Димитров в Мароко миналия месец.

Лесно е да забравим, че Димитров стигна до полуфиналите на Аустрелиън Оупън през януари и бе близо до това да преодолее Рафа Надал в петсетова и петчасова битка.

Може и да е съвпадение, че периодът на загуби за Димитров идва по време, когато има нови спекулации за връзката му с певицата Никол Шерцингер.

Нивото на концентрация на българина страдаше преди от неща извън корта и неговият екип без съмнение го е инструктирал да се концетрира върху целите си, ако иска да изпълни потенциала си." 

Гришо се зарежда с красиви гледки преди Париж