Бившият №1 в света и настоящ тенис анализатор Матс Виландер отправи някои съвети към Григор Димитров преди започващия съвсем скоро втори турнир от Големия шлем Ролан Гарос.

Виландер коментира изявите на българина като според него той трябва да поработи още върху тактиката и постоянството си, както и да бъде по-агресивен.

"Григор Димитров определено трябва да е подготвен за всичко на Ролан Гарос, където очакванията и напрежението са големи, а желязната воля и непримиримият характер са задължителни", сподели шведът пред tenniskafe.com.

Нов равностоен мач и ново разочарование за Григор Димитров

„Според мен, Григор трябва да поработи върху тактиката си и да стане малко по-постоянен. На клей трябва да играе повече с топ спин и да е по-агресивен от форхенд. Да се опитва да диктува точките“.

Първата ни ракета за последно игра на Мастърса в Рим, където в първи кръг бе спрян от Хуан Мартин дел Потро в оспорван двубой, в който имаше своите златни възможности да извоюва победата. Въпреки загубата, българинът демонстрира подобряване в играта си на клей през сезона, а в Париж ще пристигне свеж и жаден за реванш.

„Гледах го в Рим. Да, Хуан Мартин дел Потро е опасен и добър, но все пак… Димитров се движи отлично по корта и това е прекрасно качество на твърда настилка и на трева, но на клей не можеш да си позволиш да играеш в защита прекалено много. Трябва да си инициаторът, а тактиката ти да се осланя на агресията. Не е нужно да търсиш безразсъдни уинъри, разбира се.“

„По такъв начин Григор игра на Australian Open и той трябва и ще играе така в Париж. Ако има правилната нагласа, когато пристигне в Париж, говорим за възможни 5 сета на клей, ще е много труден за побеждаване.

„Ако иска да стане най-добрият, трябва да е по-постоянен, по-агресивен и да диктува точките", допълни тенис специалистът.