В буквално последния възможен момент всички зрители, очакващи мача на Григор Димитров и Виктор Троицки, който да открие програмата на тазгодишния Ролан Гарос, разбраха, че има промяна в съперника на българина.

Троицки се оттегли заради контузия, а неговото място зае "щастливият губещ" Мохамед Сафуат.

Самият Григор обаче не е разбрал много по-рано от нас за новия си противник. Всъщност това се е случило едва 30 минути преди мача, а любопитното е, че новината му е съобщил Троицки.

Българинът случайно срещнал из коридорите своя балкански колега, който му пожелал успех. Димитров не разбрал какво има предвид Троицки, който му обяснил ситуацията.

"Не е лесно, когато се случат такива неща, трябва да си готов. Имах нужда от 5-10 минути да се отърся от това, което мислех да играя и правя и да видя видеа как играе Сафуат. Защото той вече изигра два мача, което му дава известно предимство", разказа след мача Григор. "След това просто трябваше да изляза и да дам най-доброто от себе си. Мисля, че бе добър старт."

Интересно е и как самият Сафуат е научил, че ще дебютира в основната схема на турнир от Големия шлем. Той загуби в трети кръг на квалификациите от Гуидо Андреоци и по жребий бе седми в списъка на "щастливите губещи". Тоест шестима тенисисти от основната схема трябваше да отпаднат, за да се стигне изобщо до неговото включване. В събота вечер Александър Долгополов се оказа шестият такъв и това направи Сафуат следващ в списъка на чакащите.

В неделя в 9 сутринта местно време той тренира на един от външните кортове, след което в 10 отива да се запише, че е на разположение при отказване на друг тенисист. Е, няколко минути по-късно тур мениджърът му казва, че Виктор Троицки се е оттеглил заради проблем в гърба и че след по-малко от час, Сафуат ще излезе на централния корт "Филип Шатрие" срещу поставения под №4 Димитров.

Григор продължи спортната мъка на Египет