Световният номер 1 Новак Джокович вече е пристигнал в Австралия, но заради проблем с визата му властите не му позволяват да влезе в страната. 

Участието на сърбина в тазгодишния първи турнир от Големия шлем в Мелбърн бе поставено под въпрос заради стриктните ваксинационни правила в страната, но въпреки това сръбската звезда обяви във вторник, че ще играе в надпреварата, след като получил медицинско изключение. Но сега се появиха нови съмнения, като според информация на австралийското издание The Age, правителството във Виктория е отказало молба от Бордър Форс по отношение визата на Джокера, тъй като от тима му са подали грешния тип виза.

Gulliver/GettyImages
85 снимки

Това бе потвърдено от депутата от Лейбъристката партия на Виктория Джаала Пулфорд в Туитър.

„Федералното правителство попита дали ще подкрепим молбата за виза на Новак Джокович за влизане в Австралия. Няма да дадем индивидуална подкрепа на молба за виза на Новак Джокович за участие на турнира от Големия шлем Аустрелиън Оупън 2022“, написа тя в социалната мрежа.

Според базирания във Виктория репортер Пол Сакал, Джокович е кацнал в страната и Бордър Форс има правомощията да го пусне, но все още остава неясно как ще се развие ситуацията.