Яник Синер призна, че е изпитал трудности в двубоя срещу Григор Димитров от четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Италианският тенисист се наложи в три сета с 6:2, 6:4, 7:6 (3) над 33-годишния българин и на полуфиналите очаква Карлос Алкарас или Стефанос Циципас.

"Много съм щастлив. Играхме няколко пъти преди и знаем какво да очакваме. Изправихме се един срещу друг на финала в Маями и винаги е трудно да се играе срещу него. Той е голям талант и хубаво момче. Представянето ми беше много стабилно, особено в първите два сета. Имаше малко напрежение, когато сервирах за мача, но е нормално. Това е тенис, доволен съм от това как играх по-късно и че съм на полуфиналите", заяви 22-годишният Синер, цитиран от официалния сайт на АТП.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Италианецът ще стане номер 1 в световната ранглиста от понеделник, след като Новак Джокович прекрати участието си в Париж заради контузия.

"Мечтата на всеки е да стане номер 1. От друга страна, виждайки Новак да се откаже тук, това е доста разочароващо. Пожелавам му много бързо възстановяване", каза още Яник Синер, който е с баланс 12-0 в тазгодишните турнири от Големия шлем. / БТА