Ига Швьонтек продължи победния си ход на Откритото първенство на Австралия, след като надигра Дария Касаткина с 6-2, 6-3 за малко над един час и половина игра.

Полякинята, шампионка на Ролан Гарос 2020, реализира два пробива в откриващия сет, за да поведе в резултата. 7-та поставена стартира с брейк и втората част, но той бе моментално върнат от рускинята. Все пак, класата на Швьонтек си каза думата и тя спечели четири безответни гейма от 2-2, за да триумфира с крайната победа.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Представителката на Полша спаси осем от деветте точки за пробив пред Касаткина. Тя направи и 11 уинъра повече от руската тенисистка – 24 на 13, докато при непредизвиканите грешки нещата бяха почти изравнени – 35 на 36 за Касаткина.

"Мачът беше наистина интензивен. Ясно е, че е началото на сезона и всеки състезател е още свеж, дава най-доброто от себе си, каза Швьонтек, която до момента е загубила само 12 гейма от началото на турнира.

Швьонтек чака в следващата фаза победителката от последния мач при дамите между Сораня Кърстя и финалистката от миналогодишния Ролан Гарос Анастасия Павлюченкова.