Дойде време голямото шоу, наречено Ролан Гарос да започне! От днес в следващите две седмици вторият турнир от Големия шлем ще прикове погледите на всички спортни фенове.

Рафа Надал е огромният фаворит да спечели безпрецедентна 11-а титла от турнира, а при жените битката изглежда отворена и на практика може би над 10 тенисистки изглеждаш с шансове за трофея.

Нашето внимание логично е насочено към българското участие. То ще бъде свързано, поне що се отнася до мъжете и жените, само с името на Григор Димитров, тъй като представителките ни при дамите отпаднаха в квалификациите.

Е, именно Григор ще има честта символично да открие турнира, тъй като той ще играе в първия мач от програмата на първия ден на централния корт "Филип Шатрие".

Още от начало за българина няма да е лесно, защото съперник в първи кръг му е добре познатият сърбин Виктор Троицки. До този момент двамата имат 5 мача помежду си като победите са 3:2 за Григор. Най-паметен е финалът в Сидни през 2016, когато Троицки драматично стигна до успеха. Сърбинът спечели и единствения им мач на клей, който бе именно на Ролан Гарос през 2016-а и премина през пет сета. 

Последният им сблъсък пък бе в София през 2017-а и бе спечелен от Григор - 6:3, 6:3.

В момента Троицки е №89 в света, а от началото на годината единственият турнир, на който спечели два последователни мача, бе DIEMA XTRA Sofia Open, където победи Гулбис и Истомин преди да загуби от Стан Вавринка.

Балканският двубой започва в 12 часа българско време, а развитието му можете да следите в GONG.BG.