Денис Шаповалов твърдо вярва, че има силите да се справи със световния номер 1 Новак Джокович. Двамата излизат утре - петък (9 юли) един срещу друг в полуфиналите на Уимбълдън, а от началото на турнира канадецът наистина показва страхотни неща. 

През вчерашния ден младокът отново прояви характер, като изоставаше с 1:2 сета от Карен Хачанов, но успя да обърне мача в своя полза и да триумфира в срещата. За предстоящия двубой срещу Ноле поставеният под номер 10 в основната схема сподели, че всичко е възможно. Той вярва в себе си и е готов за поредна голяма битка. 

"Утре ще се изправя срещу най-добрия в света, но това не ме притеснява. За мен този мач ще е огромно предизвикателство, но аз нямам какво да губя. Ще изляза на корта пределно мотивиран и концентриран и просто ще опитам да победя Джокович", коментира той. 

"Вярвам, че мога да го направя, а и фактът, че съм в чудесна форма със сигурност ще ми помогне. Започваме от 0 на 0 и дори Новак да е номер 1 и той като всеки човек има своите слабости. Желанието ми е да се противопоставя максимално, готов съм да дам всичко от себе си, за да стигна до победата“, каза още Шаповалов.