Следващият съперник на Григор Димитров Дуди Села сподели любопитно мнение относно предстоящия сблъсък с българина.

Страхотен Григор, отвя с лекота Маркос Багдатис

Израелецът не си прави илюзии особено с оглед на досегашните четири мача между двамата, в които успехът неизменно бе за Григор. Той обаче изрази мнение, че именно на трева има най-големи шансове срещу тенисист като световния №11.

Позната мишена за Гришо в трети кръг на Уимбълдън

Села напомни и за мача помежду им на турнира в Куинс през 2013, когато бе много близо до победата, но в крайна сметка загуби с 6:4, 2:6, 6:7(4).

"Той (Григор Димитров б.р.) играе много добре, видях го на тренировка, движи се невероятно, има хубав първи сервис. Веднъж играех с него на трева в Куинс, сервирах за спечелване на мача. Мисля, че срещу него имам най-голям шанс на трева", сподели Села пред официалния YouTube канал на турнира.

А защо се чувства толкова добре на трева? "Не съм висок, топката тупка ниско и идва удобно за мен. В Израел тренираме на много бързи кортове, това също ми помага."

Спектакълът на Гришо срещу Багдатис в снимки

А относно успеха си в пет сета над Джон Иснър, Села каза: "Бях много концентриран върху своя сервис гейм. Когато си с такъв играч и те пробият, след това сетът е приключил. Опитвах да съм с добър процент на моя сервис, да печеля първите две точки, да оставям топката в разиграване. Не го пробих много пъти, но бе достатъчно.  Сервирах много на неговия бекхенд, правех много бекхенд уинъри по диагонала. 

"Да съм в третия кръг е страхотно, досега никога не го бях побеждавал. Днес беше различно, той се изморяваше. Знаех какво да правя при всяка точка, използвах неговите слабости."

Интернет полудя по случаен триков удар на Григор Димитров