Холгeр Руне се изказа ласкаво по адрес на Григор Димитров след осминафиналния сблъсък на Уимбълдън помежду им. Двубоят започна по-добре за българина, който поведе със сет и пробив, но впоследствие световният №6 успя да осъществи обрат. Два от сетовете бяха напълно равностойни и завършиха с тайбрек, като двубоят продължи три часа и половина.

„Все още не знам какво да кажа. Чувството е страхотно. Григор е невероятен играч и ме накара да покажа най-доброто от себе си“, каза датчанинът в интервюто на корта след мача.

На въпроса дали има лед във вените си предвид начина, по който реагирава в трудни ситуации, скандинавецът отговори: „Винаги се боря докрай, особено когато съм в трудна ситуация. Така съм свикнал и това няма да се промени. В трудните моменти постоянно си повтарям, че Уимбълдън е само веднъж в годината, така че ще се боря до последно и ще опитам да стигна възможно най-далеч“.

В заключение той коментира следващият си съперник - Карлос Алкарас.

„Алкарас вече е №1 в света, макар да е много млад. Ще ми бъде много трудно. Не съм притеснен, по-скоро съм развълнуван“, завърши двукратният четвъртфиналист от Ролан Гарос.