Сорана Кърстя се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надви Анастасия Павлюченкова в три сета – в отделните части 6-3, 2-6, 6-2, за около един час и 45 минути.

Румънката загуби първия си сервис гейм, но се окопити бързо и направи моментален рибрейк. Последва нов такъв, но този път десетата в схемата направи рибрейк. Рускинята обаче за трети пореден път загуби подаването си и до края на сета не успя да отговори на предизвикателството. Финалистката на Ролан Гарос обаче стартира по-добре втората част и дръпна с 3-0, като до края на сета реализира още един пробив.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

Ролите обаче се размениха в заключителната част и този път Кърстя започна силно и след два пробива се поздрави с успеха. Румънската тенисистка направи по-малко уинъри – 15 срещу 22, но и близо два пъти по-малко непредизвикани грешки от Павлюченкова – 17 на 31.

В спор за място на четвъртфиналите Кърстя ще играе с полякинята Ига Швьонтек, която отстрани по-рано друга рускиня – Дария Касаткина, в два сета.