Виктория Томова не успя да влезе в основната схема на Откритото първенство на Австралия. В мач от третия кръг на квалификациите 21-годишната ни състезателка отстъпи на Ери Ходзуми (Япония) с 5-7, 2-6.

За втори път в кариерата си Вики остава на победа от място в основната схема на турнир от Големия шлем. Тя отпадна във финалния квалификационен кръг и на US Open през 2016 година.

Преди това българката записа чисти победи над Хирко Кувата и Ивана Джорович. За представянето си в Мелбърн Томова си гарантира 30 точки за ранглистата, където тази седмица е под №151.

Така българите, които ще играят в основната схема в Мелбърн са Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

Григор Димитров, който е поставен под номер 15, ще стартира участието си в първия турнир от Големия шлем за годината срещу представителя на домакините Кристофър О'Конъл. Ако преодолее първия кръг българинът ще се изправи срещу победителя от мача между Ренцо Оливо (Аржентина) и Хьон Чун от Република Корея.

Гришо започва срещу австралиец в Мелбърн

Цветана Пиронкова изтегли доста тежък жребий - най-добрата българка ще започне с мач срещу намиращата се на 3-о място в ранглистата Агнешка Радванска (Полша). Ако спечели срещу полякинята, Цвети ще чака съперничката си от мача между Миряна Лучич-Барони (Хърватия) и Цян Ван от Китай. /БГНЕС