Шампионът от 2009 година Рафаел Надал Испания отпадна на 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия и сложи край на отличното си представяне в Мелбърн, където от началото на състезанието не бе загубил дори сет.

Въпреки че Матадора от Манакор бе изковал солидна преднина от 2:0 сета, допусна трета загуба след такъв аванс в резултата, отстъпвайки пред Стефанос Циципас с 6:3, 6:2, 6:7(4), 4:6, 5:7 след 4:05 часа игра.

Getty Images/Gulliver
67 снимки

"Просто поредната история в моята тенис кариера. Това е. Още един важен мач, който загубих тук в Австралия. Аз просто приемам нещата и продължавам. Това е животът. Играя срещу един от най-добрите играчи в света, така че винаги трябва да очаквате най-доброто от противника и да сте готови на всичко", сподели Рафа.

"Не се чувствам нещастен и не се оплаквам от късмета си тук. Всеки има онова, което заслужава. Тенисът не е спорт, който е справедлив. Имам това, което заслужавам в кариерата си и тук, в Австралия имах шансове, но не успях да се справя. Това е всичко. Аз не заслужавах повече. Животът продължава. Надявам се да продължа да имам шансове. Ще продължа да се боря за това", допълни още олимпийският първенец от Пекин'2008.