Световният номер 2 Рафаел Надал, който преди 2 дни празнува своя 34-и рожден ден обяви, че е готов да играе в откритото първенство на Франция. Припомняме, че надпреварата бе преместена за месец септември и 12-кратният шампион от Париж смята, че при пълна безопасност състезанието от „Големия шлем“ може да се проведе.

Getty Images
100 снимки

„Не бързам да се върна на корта, здравето е най-важно в този момент. Когато опитам да гледам напред просто си казвам, че искам да остана здрав. Готов съм да играя на Ролан Гарос, ако условията го позволяват и съм в безопасност. Ако всички мои колеги заминат за Париж и са готови да играят, няма причина аз също да не участвам. Смятам обаче, че по никакъв начин не трябва да се бърза отговорните фактори са длъжни да се съобразяват с препоръките на здравните власти и да следват указанията", започна големият шампион. 

"Не съм много съгласен на тенис без публика, но виждате, че това вече се случва във футбола. Нищо не може да замени енергията на хората, но ако се наложи да играем на празен корт ние просто ще го направим, нямаме друг избор. Физически също се чувствам в добра форма, като останалите играчи в тура и аз тренирам и се подготвям за рестарта на сезона. Не тренирам всеки ден, защото  всички просто чакаме решенията на ATP, но всеки един от нас иска отново да почувства емоцията на големите турнири, а аз  има още много какво да дам на този спорт“, каза носителят на 19 титли от „Големия шлем“.