Финалистките при дамите на US Open вече са ясни, а тази вечер ще разберем и кои двама тенисисти ще се борят за титлата при мъжете. На централния корт програмата ще започне с интригуващ сблъсък между двамата добри приятели – Яник Синер и Джак Дрейпър. 22-годишният британец, който се утвърждава като една от сензациите на турнира, показва изключителен тенис от самото начало. Той стана първият играч от четири години насам, който стига до полуфиналите на US Open без загубен сет.

Въпреки това днес Дрейпър ще се изправи пред много по-сериозно предизвикателство в лицето на световния номер едно, Яник Синер. До момента британецът надви само един поставен играч – Алекс Де Минор, който не беше в най-добрата си форма. В същото време Синер успя да постигне комфортни победи над сериозни имена като Томи Пол и Даниил Медведев, което го поставя в позицията на фаворит в днешния двубой. Интересен факт обаче е, че Дрейпър е спечелил единствената им досегашна среща, което прави сблъсъка още по-непредсказуем.

Вечерната сесия ще завърши с изцяло американски сблъсък между Франсис Тиафо и Тейлър Фриц. Мачът между тях ще има историческо значение, защото за последен път американски тенисист стигна до финала на US Open през 2006 година, когато това направи Анди Родик. В преките двубои Фриц води с 6:1 срещу Тиафо, което му дава предимство и увереност след победата над Александър Зверев. Въпреки това, Тиафо, който беше финалист на Мастърс турнира в Синсинати, показва отлична форма и ще се възползва от факта, че играе предимно във вечерните сесии на турнира.

Програмата на централния корт "Артър Аш" за петък:

1.Джак Дрейпър - Яник Синер (не преди 22:00 часа)

2.Тейлър Фриц - Франсис Тиафо (не преди 02:00 часа)