Днес е денят, в който ще станат ясни последните полуфиналисти на US Open 2024. Очакват ни четири вълнуващи мача, които ще определят кои тенисисти ще продължат борбата за титлата на този престижен турнир. В програмата са включени сблъсъци между играчи от топ 10, но също така и такива с участието на тенисисти, намиращи се извън първите 20 в световната ранглиста. Ето и какво ни очаква на корта днес:

Безспорно най-очакваният мач от днешната програма е между Яник Синер и Даниил Медведев. Двамата финалисти от тазгодишния Australian Open ще се изправят един срещу друг за 13-ти път. Съперничеството им е едно от най-интересните в тенис Тура, тъй като 11 от техните срещи са се провели на твърди кортове. Историята на техните двубои показва, че Медведев е спечелил първите 6 мача, но Синер е обърнал тенденцията, взимайки следващите 5 срещи. Последната им среща се състоя на четвъртфиналите на Уимбълдън 2024, където Медведев триумфира, но днес Синер ще търси реванш и място на полуфиналите на US Open.

Австралиецът Алекс Де Минор ще се изправи срещу британския тенисист Джак Дрейпър в другия мъжки четвъртфинал. Де Минор влиза в мача като фаворит, но Дрейпър се намира в най-добрата си форма досега на турнира, достигайки този етап без загубен сет. Де Минор има предимство в директните им двубои, като е спечелил всичките три срещи досега, но младият британец ще бъде амбициран да прекъсне тази серия.

Програмата за US Оупън Artur Ashe Stadium (начало: 19:00) 

1. Беатрис Хадад Мая - Каролина Мухова 
2. Джак Дрейпър - Алекс Де Минор (не преди 20:30) 
3. Ига Швьонтек - Джесика Пегула (не преди 02:00) 
4. Яник Синер - Даниил Медведев (не преди 03:30)