Първият голям сблъсък на Откритото първенство на САЩ ще се играе в четвъртия кръг на турнира, след като предстои изключителна среща между миналогодишния шампион и номер 1 в света Даниил Медведев и представящия се силно в последните месеци австралиецът Ник Кирьос.

Световният №1 се наложи с 6:4, 6:2, 6:2 над китаеца Уу Юибинг и за четвърта поредна година ще участва във втората седмица на US Open. Руснакът, който няма загубен сет от началото на турнира, ще опита да стане първият тенисист, защитил титлата си от US Open след Роджър Федерер, който в периода 2004-08 г. спечели пет поредни шампионски трофея на „Флашинг Медоус“.

Даниил Медведев обаче може да загуби първото си място в световната ранглиста, ако в следващия си мач отпадне от Ник Кириос. Австралиецът победи американеца Джей Джей Уулф с 6:4, 6:2, 6:3. Кириос, който до момента загуби само един сет на US Open, за първи път в кариерата си се класира за четвъртия кръг на US Open.

При загуба от австралийския тенисист в предстоящия мач Даниил Медведев ще бъде изместен от Рафаел Надал на първото място на ранглистата на АТР. От февруари насам руснакът е прекарал 16 седмици начело на класацията.