Дългочаканото завръщане на Роджър Федерер на корта няма да се случи на Australian Open. 20-кратният шампион в турнири от Големия Шлем е решил да се застрахова и да продължи възстановяването си, като очакванията са да стъпи на игрището отново през късния февруари.

Вестта бе съобщена от агента му Тони Годсик в интервю пред Associated Press.

„Роджър реши да не играе на Australian Open 2021. Той направи сериозен прогрес в последните няколко месеца със своето коляно и физическо състояние. Но след консултация със своя екип, той прецени, че най-доброто решение за него в дългосрочен план е да се завърне към състезателния тенис след Australian Open. Идващата седмица ще започна дискусии за турнири, които започват в края на февруари и тогава ще започнем да изготвяме график за остатъка от годината", разкри мениджърът.

Фаворити за първи турнир на Маестрото са АТР 500 надпреварите в Дубай и Ротердам. Преди броени дни турнирният директор на първия за годината мейджър Крейг Тайли обяви, че има потвърждение от шесткратния шампион, че той ще пътува за Зеления континент и на място ще прецени дали да играе. Появиха се и информация, че швейцарецът ще използва отборния турнир ATP Cup за проверка на състоянието си, но очевидно решението е преразгледано. В момента рекордьорът по седмици под №1 в ранглистата е в Дубай, където провежда предсезонната си подготовка.