Цветана Пиронкова говори на пресконференция, след като за първи път в кариерата си се класира на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис. Българката сподели очакванията си от мача срещу Серина Уилямс утре, с какво я е променило майчинството и какво е коригирала в играта си.
„Чака ме труден мач. Играх няколко пъти срещу Серина. Не съм печелила срещу нея досега. Да играеш срещу такъв шампион, такава легенда на тениса, очевидно е огромна чест. Наистина очаквам с нетърпение този мач, защото знам, че усещането ще бъде много специално. Да, ще дам всичко от себе си и нямам търпение“, заяви Пиронкова, като добави, че тепърва ще мисли върху тактиката за предстоящия двубой.
 
До момента двете са играли четири пъти като активът на пловдивчанката е два спечелени сета, но последната среща е била през 2016 година. Цвети, Уилямс и Виктория Азаренка пренаписаха историята, след като за първи път в турнир от Големия шлем три майки са на четвъртфинал.
 
Българката обясни върху какво е работила най-много преди завръщането си след майчинството.
 
„Когато започнах да играя отново, имах около осем месеца до първия ми турнир – тук, в Ню Йорк. Работих по много, много неща - за моя сервис, върху моите удари от крайната линия.
 
Психически за мен сега е много различно, защото не си оказвам толкова голям натиск. Най-много се наслаждавам на играта и вярвам, че това е основният смисъл на тази игра.
 
Да, мисля, че цялата тази работа наистина се отплати. Имам и кондиционен треньор, фитнес треньор, с който съм работила много. Така че, това дава резултат", разкри  Цвети.
 
Пиронкова призна, че раждането на нейния син Александър е променило много животай, но също така е помогнало да надгради играта си.
 
„Всичко в майчинството, предполагам, че ми е помогнало. Очевидно ставаш различен човек. Вече не се фокусирате толкова много върху себе си, а основно върху детето ви. И предполагам, че това е хубаво нещо (усмихва се). Аз също така съм много по-организирана. Също така имам по-голяма психическа устойчивост", добави Пиронкова, която на 13 септември ще навърши 33 години.