Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова изрази удовлетворението и благодарността си на организаторите на Откритото първенство на Франция, които снощи ѝ дадоха "уайлд кард" за основната схема на турнира, който започва следващата неделя.

Тя благодари и на президента на българската федерация по тенис Стефан Цветков за оказаната помощ да участва на големия турнир.

Както е известно, пловдивчанката направи фурор на US Open по-рано този месец, след като достигна 1/4-финалите при завръщането си на корта за първи път от лятото на 2017 година. По всичко личи, че този рейд е впечатлил французите, които са решили да предоставят възможността на Цвети за подобно постижение и в Париж.

Евентуално силно представяне на българката в града на любовта няма да е сензация, защото преди 4 лета там тя стигна до 1/4-финалите.

"Огромно благодаря на френската федерация и на "Ролан Гарос", че ми дадоха страхотната възможност да играя направо в основната схема на турнира тази година. За мен е истинска чест и истинско щастие, че ще мога да се върна на тези свещени кортове. Специални благодарности на Българската федерация по тенис и г-н Стефан Цветков за оказаната помощ по този въпрос", написа тя в Инстаграм.