Петра Квитова направи едно сравнително добро представяне на US Open. Чехкинята достигна до осминафиналите, където бе елиминирана от американката Джесика Пегула. 

Сега обаче тя говори за своята кариера и предизвикателствата в тениса, като изрази радостта си от факта, че все още е на корта.

„Все по-трудно е да играеш на високо ниво и да се противопоставяш на младите. Поколенията се променят, и в момента тенисистките излизат готови на всичко за победата, без да има значение кой стои от другата страна. Просто искам да играя още максимално дълго и да опитам да се противопоставя на следващото поколение, защото това ще бъде сериозно предизвикателство пред мен. Наистина е страхотно, че все още може да се наслаждаваме на любимия спорт, и тук не става въпрос само за мен, мисля, че и Виктория Азаренка също заслужава много добри думи за всичко, което прави. Никой не може да каже колко дълго ние ветераните ще останем още в играта, но определено ще продължим да даваме всичко от себе си“, каза  двукратната шампионка от „шлема“