Вторият за годината, по план, турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Франция, бе отложено в годината още веднъж заради пандемията от коронавирус. Турнирът на клей трябваше да започне на 20-и септември след първоначално взетите решения, но сега основната схема бе отменена с още една седмица и тя трябва да стартира на 27-и септември и да свърши на 11-и октомври.

Gulliver/Getty Images
21 снимки

По-рано през месец март, от Ролан Гарос взеха еднолично решение, че турнирът не може да се проведе през пролетта, както е по план. Тогава не бе взето решението след съгласуването с ATP и WTA. Сега според изданието Le Parisien, французите са прерабитили плана си, след като са  получили наставления от ATP и WTA. Продължава обаче да се работи по изготвянето на план за доиграване на другите тенис турнири по земята.

30 снимки

Ако всичко се запази по план, US Open 2020 трябва да се проведе от 31-и август до 13-и септември. Две седмици след приключването на американския Голям шлем, то играчите ще трябва да направят бърз преход от твърда настилка към клея в Париж.