Макар следващото издание на Australian Open да е чак през януари догодина, организаторите от Тенис Австралия вече са готови с няколко плана, с които да отговорят на евентуална кризисна ситуация, създадена от пандемията от коронавируса. Главният изпълнителен директор Крейг Тайли съобщи, че един от вариантите е играчите да минат през задължителен период на карантина, а другият – надпреварата да се проведе без фенове по трибуните.

„Просто има толкова много несигурност относно това, което ще се случи през следващия месец, а какво остава и за следващите осем месеца“, каза президентът на Тенис Австралия във вторник, цитиран от местната медия The Age. „Тези необикновени времена водят до нуждата от гъвкавост и разширено планиране, което да разкрие голяма серия от опции“.

„Например, имайки предвид международните пътувания, обсъждаме план, чрез който да решим как да постъпим, ако играчите трябва да бъдат поставени под карантина за определен период от време. Става въпрос за интервал, след който да им бъде позволено свободно да се движат из Австралия“, сподели Тайли.

„Друг пример – ако масовите събирания на хора все още не са позволени или са подложени на прекалено големи ограничения следващата година, обсъждаме възможността да проведем събитието при закрити врата. Това са само два от много сценарии, които трябва да проучим“, смята директорът на Тенис Австралия.