Бившият №1 в световния тенис Анди Мъри анонсира, че отказва участието си на „Уимбълдън” в навечерието на старта на турнира.

Двукратният първенец на кортовете в „Ол-Ингланд Клъб” се очакваше да се включи в турнира от Големия шлем, след като взе участие на турнира „Куинс Клъб”, както и в Ийстборн. След турнирите Мъри сподели, че ще прецени дали да играе и ще го направи, ако е на нужното ниво. 

В Ийстборн Мъри отпадна от Кайл Едмън, а преди това победи Стан Вавринка. В „Куинс” отпадна на старта от Ник Кирьос.

31-годишният тенисист сподели, че гледа с надежда към есенните мачове на твърдо в Щатите.

„С тъга ви съобщавам, че няма да мога взема участие на турнира Уимблъдън през тази година”, написа Анди Мъри в социалните мрежи.

Анди Мъри се завърна на кортовете след една година отсъствие, след като премина през операция на бедрото.

„Отбелязах значителен напредък в практиката и мачовете ми през последните десет дни, но след дискусии с моя екип решихме, че най-доброто решение е да не прибързваме с връщането на кортовете, където са възможни петсетови битки. Прекалено рано е за възстановителния процес. Направихме всичко възможно, за да бъдем готов навреме. Започвам моята подготовка за твърдите кортове от понеделник и продължавам с рехабилитацията и възстановяването. Благодаря за съобщенията и подкрепата. Нямам търпение да се завърна, след като не играя от толкова много време”, написа Мъри.