Един от Голямата четворка в тениса заговори за плановете си за спиране с тениса. Това е бившият номер едно Анди Мъри, който съвсем наскоро се завърна на корта след 11-месечно отсъствие заради травма. 

Това беше и най-голямото препятствие в кариерата на шотландеца досега и по всичко изглежда, че още не го е преодолял напълно. И ако това не се случи, той няма да се посвени да спре с тениса. 

"Ако имам болки, ако не се наслаждавам на играта си, няма да продължа да играя в следващите 3-4 години, каквито са плановете ми. Ще е тежко да спра, да, защото обичам тениса, защото обичам да тренирам, да пътувам, да играя. Но ако тялото не ми позволява, няма как да продължавам", заяви Мъри. 

Все пак надеждите на феновете на 31-годишния британец са той да превъзмогне болките и да продължи да ги радва с изявите си. Сега ще могат да го видят в действие на родна земя на Уимбълдън. 

"Тренирах с някои от най-добрите тенисисти в света, чувствам се все по-добре. В тениса, за разлика от другите спортове, трябва да бъдеш на най-доброто си ниво още със самото си завръщане след дълго отсъствие."

"Вълнувам се, защото само преди месец не знаех не просто дали ще съм в добра форма за Уимбълдън, а дали въобще ще играя тук. Трябва обаче да съм много внимателен и умен след всеки мач", заяви Мъри в навечерието на турнира.