Новак Джокович триумфира за 14-и път с титла от Големия шлем, след като покори за трети път Ню Йорк. След успеха си във финала над Хуан Мартни дел Потро, сърбинът разкри къде се крият тайните на успеха му. 

"Може би преди 10 години щях да ви кажа, че съжалявам, че играя в една ера с Роджър Федерер и Рафаел Надал. Но днес съм наистина щастлив от това. Мисля, че съперничеството с тези момчета, мачовете с тях, ме направиха тенисиста, който съм днес. Те ме оформиха и дължа успехите си на тях двамата", заяви Джокович. 

Титлите от US Open и Уимбълдън преди това идват след двегодишна пауза на успехи в турнири от Големия шлем. През това време Ноле се възстановяваше от травма в лакътя, а в началото на годината изглеждаше разколебан. Но сега отново е добре познатата машина. 

"Беше ми много тежко в периода след операцията на лакътя. Но аз съм такъв човек, че се уча да взимам позитивите от тежките моменти. Минавайки през това, само мога да кажа, че много добре знам какво му е било на Хуан Мартин дел Потро (бел. авт. съперникът му на финала в Ню Йорк) и му съчувствам за всички болки", сподели още Джокович.