Сръбската тенис звезда Новак Джокович е новият шампион на Откритото първенство на САЩ! 

Джокович победи Хуан Мартин дел Потро с 3:0 сета /6:3, 7:6 (4), 6:3/ и спечели трета титла от US Open и общо 14-ти трофей от турнирите от Големия шлем. Така Ноле изравни друг велик тенисист - Пийт Сампрас.

Най-драматичен бе вторият сет, продължил цели 96 минути. Успехът в него донесе преднина от 2:0 в полза на Новак Джокович в Ню Йорк.

Джокович спечели по-комфортно първия сет след като проби съперника за 5:3 и после го затвори при 6:3.

Във втория сет аржентинецът пак бе пробит и изоставаше с 1:3, но успя на свой ред да пробие Новак Джокович и обърна резултата до 4:3. Последва страховит осми гейм при сервис на сърбина, в който той все пак успя да спечели подаването си и да изравни резултата. 

Новак Джокович

източник: Gulliver/GettyImages

Сетът бе решен с тайбрек, в който Джокович допусна пасив от 1:3 точки, но в крайна сметка спечели със 7:4 точки.

Хиляди зрители по трибуните трудно вярваха на очите си при някои от изпълненията на сърбина, който показа, че се намира в отлична форма.

В третия сет Новак Джокович проби опонента си и поведе с 3:1 гейма, но подкрепян от мнозинството фенове Хуан Мартин дел Потро върна пробива и изравни до 3:3.

Джокович обаче бе решен да завърши двубоя в три сета, пак проби аржентинеца за 5:3 и затвори сета при свой сервис с 6:3, с което стигна до втора поредна титла от турнирите от Големия шлем, след като грабна трофея и на Уимбълдън по-рано тази година.

Хуан Мартин дел Потро

източник: Gulliver/GettyImages