Кей Нишикори изрази мнение, че тенисът никога „не е виждал някой като Карлос Алкарас преди“, като го сравни с Рафаел Надал, но „с повече скорост“.

20-годишният Алкарас играе страхотен тенис през последните две години, като стигна до две титли от Големия шлем и номер 1 в световната ранглиста. По-рано този месец, той утвърди името си като най-голямата млада изгряваща звезда, побеждавайки Новак Джокович във вълнуващ петсетов финал на „Уимбълдън“.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Нишикори се завърна с победа в ATP Тура в Атланта тази седмица след 21 месеца извън кортовете заради контузия. Той заяви, че възможността да се изправи срещу Алкарас, заедно с други изгряващи звезди като Холгер Руне и Яник Синер, са го мотивирали да направи завръщане.

„Едно нещо, което се надявам да стане, е да получа шанса да играя срещу тези страхотни млади играчи като Алкарас, Руне и Синер. Това е част от мотивацията ми да се опитам да играя още няколко години тенис. Не смятам, че сме виждали играч като Алкарас преди. Той изглежда като Рафа, но с повече скорост. Добра защита, невероятен форхенд, има и добър бекхенд“, сподели японецът за сайта на ATP.

98 снимки

След турнира в Атланта, Нишикори ще вземе участие в надпреварата от сериите 500 във Вашингтон, подготвяйки се за завръщане на US Open, където игра в единствения си досега финал от Шлема през 2014 – тогава той отстъпи на Марин Чилич. Ако се включи в Ню Йорк, това ще бъде първият му турнир от Големия шлем от две години насам. В момента японецът е 439-и в ранглистата.