Ник Кирьос призна, че е бил в психиатрична клиника по времето, когато е обмислял да се самоубие на турнира "Уимбълдън" през 2019 година. Това разкрива самият австралийски тенисист в нов епизод от серията "Точка на пречупване", който ще се излъчи по Netflix от 21-ви юни, съобщи АФП.

"Мислех наистина да се самоубия", разказва Кирьос, според вестник "Дъ Аустрелиън".

Кирьос бе победен във втория кръг на "Уимбълдън" от Рафаел Надал през 2019-а и признава, че е бил с дълъг ръкав на дясната ръка на мача, за да прикрие раните си.

"Пиех алкохол, взимах дрога, отдалечих се от семейството и близките ми. Загубих на "Уимбълдън" и когато се събудих, баща ми беше седнал на леглото ми и плачеше. Това беше повратният момент. Казах си "Окей, не мога да продължавам така". Влязох в психиатрична клиника в Лондон, за да реша проблемите си", обяснява спортистът.

"Ако погледнете добре, ще видите белези от самонаранявания по дясната ми ръка. Имах самоубийствени мисли, не исках повече да ставам и да играя пред милиони хора", написа той в профила си в Инстаграм австралиецът през февруари 2022.

Кирьос успя да се възстанови напълно и стигна до финала на "Уимбълдън" миналата година, загубен от Новак Джокович след 6:4, 3:6, 4:6, 6:7 (3).

Той е на 25-о място в ранглистата на АТП и тази седмица отново се завърна на корта след контузията на коляното си от януари, но загуби в първия кръг в Щутгарт от японеца Ибин У с 5:7, 3:6 за малко повече от час. /БТА