Австралийският тенисист Ник Кириос заяви, че световният номер 1 Новак Джокович се е свързал с него чрез социалната мрежа Инстаграм и му е благодарил за подкрепата. Кириос отново защити сръбската тенис звезда по казуса с австралийските власти и анулирането на входната му виза в страната.

"Новак се свърза лично с мен и ми благодари, че застанах зад него. Не от мен е очаквал да изляза пред медиите да го подкрепя", разкри 26-годишният Кириос, който често е критикувал Джокович в миналото.

Той не се съгласи с думите на австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук, че Новак Джокович е заплаха за границите на страната.

"Не, не е. Все едно е оръжие за масово поразяване в момента. Новак е тук да играе тенис. Не прави нищо на никого. В последните две години хората в Мелбърн получават лошо отношение и гневът им е разбираем за това, че той не е ваксиниран и е получил медицинско изключение, но в крайна сметка има документите", коментира още Ник Кириос.

"Като човек той се чувства доста отчужден в момента. А това е опасно място, когато чувстваш, че светът е против теб и не можеш на направиш нищо правилно. Представете си как се чувства. Сигурно иска малко подкрепа от останалите играчи. А я получава от мен. За Циципас разбирам, има своите виждания за ваксинацията. На Мъри винаги може да се разчита да каже правилното нещо. Надал, както и да е. Но къде е подкрепата ви за човека?", попита Кириос, визирайки повечето тенисисти от АТП Тура.