Новак Джокович триумфира в последните четири издания на Уимбълдън и изглежда като сериозен фаворит за спечелването на най-старата тенис надпревара и през този сезон. Ник Кирьос, който бе победен от сърбина през миналата година, изрази увереност, че той самият е единственият, който би могъл да спре рекордьора по титли от Големия шлем към 24-ия му "мейджър" триумф.

"Надявам се Новак да достигне 30 титли от Шлема, защото тогава няма да бъде срамно, че загубих от него на Уимбълдън. Постигнатото от него на Ролан Гарос е невероятно. Знам колко много усилия полага и колко много означава това за него. Той не бе допуснат да вземе участие в няколко турнира от Големия шлем и ако не се бе случило това, то по всяка вероятност вече щеше да има 25-26 титли.

Знам, че в момента е по-гладен от всякога за успехи. Хората смятат, че нивото му скоро ще се понижи заради възрастта, но аз мисля, че това само ще го направи по-мотивиран. Искрено стискам палци да достигне до 28-30 Шлема. Ако не го спра аз на Уимбълдън, няма кой друг да го направи", завърши канберецът.