Австралиецът Ник Кирьос демонстрира самочувствие и изрази надежди, че може да стигне далеч на домашния турнир от Големия шлем в Мелбърн, който стартира следващата седмица.

Кирьос загатна за класата си през миналата година, когато игра финал на "Уимбълдън" и четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ и той е готов да покаже най-доброто от себе си пред своя публика на Аустрелиън оупън.

"Аз съм един от най-добрите играчи в света", каза Кирьос пред репортери в Мелбърн.

"Определено ще стартирам Откритото първенство на Австралия с увереност и мисля, че доказах, че мога да стигна далеч в турнир от Големия шлем. Така че се надявам с подкрепата на цяла Австралия, да изкарам добри две седмици", каза още 27-годишният тенисист.

Най-доброто му представяне на домашния турнир от Големия шлем беше преди седем години, когато достигна четвъртфиналите. Аш Барти миналата година спечели титлата при жените и сложи край на дългото чакане за местен шампион на сингъл на Откритото първенство на Австралия, но чакането за трофей в турнира за Австралия при мъжете продължава вече 47 години.

"Не гледам твърде далеч напред, просто се надявам да вървя постепенно стъпка по стъпка. Сега съм един от фаворитите, което е необичайно за мен, обикновено съм аутсайдер. Това е първият път, когато се чувствам като едно от момчетата, които могат да вземат трофея", каза още Кирьос.

Автор: Мирослав Димитров/БТА