Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал даде своето мнение относно все още неразрешената ситуация около Новак Джокович и участието му в първия голям турнир за годината.

“Нека ви кажа нещо. На всички ни е ясно, че Джокович е един от най-добрите играчи в историята, няма съмнение в това, но нито един тенисист не е по-голям от даден турнир”, заяви Надал на пресконференцията си преди старта на надпреварата.

“Състезателите идват и си отиват. Нито Роджър, нито Новак, нито аз, нито Бьорн Борг, който беше невероятен в активните си години сме над това. Australian Open е много по-важен от всеки играч на света. Ако той бъде допуснат - окей. Ако не - турнирът ще бъде страхотен, дори без него. Това смятам”, добави още Матадора от Майорка.

Както е известно, вчера австралийският министър на миграцията Алекс Хоук за втори път отне визата на Джокович под предтекст, че сърбинът представлява заплаха за общественото здраве, тъй като не е ваксиниран срещу COVID-19. Световният №1 веднага обяви, че ще обжалва решението на министър Хоук.

Делото на световния №1 в тениса ще бъде разгледано в пълен съдийски състав на Федералния съд на Австралия в неделя. Това съобщи журналистът Гъс Маккъбинг на своя акаунт в "Туитър". Трима съдии (Джеймс Олсъп, Антъни Безанко и Девид О’Калагън) ще решат съдбата на Новак Джокович и оставането му в Австралия. Началото на онлайн-изслушването във Федералния съд на Австралия се очаква тази нощ около 1:00 часа българско време.