Триумфиралият с титла №21 от Големия шлем - Рафаел Надал, призна, че преди повече от 40 дни се е чудил дали въобще ще може да играе отново тенис, а в последния неделен ден от януари 2022-а година той спечели Australian Open. Испанецът призна, че успехът над Даниил Медведев е един от най-емоционалните моменти в неговата кариера и акцентира, че вече е изпълнен с енергия за нови успехи.

"Преди месец и половина не знаех дали отново ще може да играят тенис, а сега съм тук с този трофей. Не можете да си представите колко много означава това за мен. Благодаря на феновете за невероятната подкрепа и любовта. Това е един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, да имам такава огромна подкрепа в тези три седмици ще остане с мен до края на живота ми, така че големи благодарности". Това сподели Рафаел Надал, след като спечели втора титла от Откритото първенство на Австралия и рекордна 21-ва титла от Големя шлем.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Във финала на турнира днес Рафа надви руснака Даниил Медведев в пет сета, след като през последната половина година се възстановяваше от контузия и тенис кариерата му бе под въпрос. "Това е тежък момент за Даниил. Ти си невероятен шампион, аз съм бил в твоята позиция няколко пъти, но нямам съмнение, че ти ще спечелиш този трофей няколко пъти в кариерата си. Поздравявам те, ти си невероятен. Това бе един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, за мен е чест да споделям корта с теб", каза Надал на церемонията по награждаването.

"Не мога да благодаря достатъчно на целия ми щаб, семейството ми, също и на тези, които не са тук. В тежките моменти вие бяхте до мен, за да ме подкрепяте. Без вас нищо от това нямаше да бъде възможно. Не искам да пропусна никой, който прави този турнир възможен. Преди месец и половина си мислех, че това може би ще е последният Аустрелиън Оупън, но сега съм пълен с енергия. Не мога да опиша емоциите си, но ще дам всичко от себе си, за да се върна тук", допълни той.