Испанецът Рафаел Надал и австриецът Доминик Тийм няма да играят един срещу друг на финала на Откритото първенство на Франция по тенис за трета поредна година. Това стана ясно след изтеглянето на жребия.

Надал, който се е устремил към безпрецедентна 13-а титла в Париж, и Тийм, който в началото на месеца спечели Откритото първенство на САЩ, попаднаха в долната половина на схемата и ще могат да се срещнат на полуфиналите.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Надал, който е поставен под номер 2, ще играе в първия кръг с Егор Герасимов от Беларус. При победа на пътя му ще се изправи квалификант или американецът МакКензи МакДоналд. В третия кръг е възможна среща с японеца Кей Нишикори. В най-долната четвъртина на жребия е и финалистът от Ню Йорк Александър Зверев, като германецът може да срещне Надал на четвъртфиналите.
Доста по-сложен път към финала ще има Тийм. Още в първия кръг той ще играе с бившия шампион от Откритото първенство на САЩ Марин Чилич от Хърватия. Във втория кръг потенциален съперник е американският гигант Райли Опелка, а в третия кръг най-сериозно препятствие изглежда младият Каспер Рууд от Норвегия. 

В четвъртия кръг Тийм може да срещне шампиона за 2015 година Стан Вавринка. Още на старта обаче швейцарецът ще трябва да преодолее двукратния олимпийски шампион Анди Мъри от Великобритания в най-интересния мач от първия кръг.

В горната половина на схемата като безусловен фаворит се очертава водачът в световната ранглиста Новак Джокович. Сърбинът започва с мач срещу шведа Микаел Имер. Във втория кръг потенциални съперници са литовецът Ричардас Беранкис и боливиецът Уго Делиен. До четвъртфиналите най-високо ранкираният играч, който може да срещне Джокович, е италианецът Матео Беретини, който е номер 7 в схемата.

Във втората четвъртина на схемата попадна българинът Григор Димитров, който започва с мач с французина Грегоар Барере. В тази част обаче са още руснакът Даниил Медведев, който е номер 4, гръкът Стефанос Циципас, поставен под номер 5, номер 9 Денис Шаповалов (Канада), както и номер 13 Андрей Рубльов от Русия.

Откритото първенство на Франция по тенис започва на 27 септември, неделя.