Бившият №1 в световния тенис Анди Мъри изпитва задоволство от физическото си състояние на US Open. Това сподели шотландският тенисист след успеха си в първи кръг над австралиеца Джеймс Дъкуорт.

Мъри участва на турнир от Големия шлем за пръв път от 14 месеца насам, след като претърпя операция на бедрото, а в първия кръг на Октритото първенство на САЩ постигна четирисетова победа, след като загуби първия.

Мъри сподели пред BBC, че се чувства повече от добре след изиграването на над тричасовия сблъсък с Дъкуорт.

„Направих някои добри неща на корта и се чувствам повече от добре след 3 часа и 17 минути на корта. Очаквах да се чувствам много по-зле, но тялото ми реагира много добре. В четвъртия сет усетих умора, но това бе нещо, от което се нуждаех. Да продължа напред е хубаво”, сподели Мъри.

Анди Мъри се завърна с успех в Ню Йорк

„Друго много позитивно нещо е, че бях солиден в края на мача. Когато пристъпвам към кортовете, се надявам да съм оптимално подготвено, както физически, така и психически. Не искам отново бедрото ми да усеща болна, но и не мисля за тези неща”, продължи Мъри.

„Сега се усещам отлично и искам да се възстановя за втория мач. Тялото ми трябва да се адаптира към натоварванията, за да мога да направя добри неща. Това е първият път, в който изиграх четири сета от повече от година, така че съм изпълнен с оптимизъм”, завърши Андри Мъри.

Шотландският тенисист ще се изправи срещу Фернандо Вердаско във втори кръг.