Даниил Медведев се извини на феновете на стадион "Артър Аш" и на милионите привърженици по света на Новак Джокович, задето му е попречил да спечели историческия "календарен шлем". Руснакът срази световния номер 1 с 6:4, 6:4, 6:4 и грабна първата си титла от "Големия шлем", триумфирайки на US Open 2021.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

"Първо трябва да кажа, че съм много нервен на тази реч. Извинявам се на феновете и на Новак, защото знаем какво искаше да постигне. Никога не съм казвал това, но ще кажа сега, че Новак е най-великият в историята на тениса", започна емоционалният руснак. 

"Благодаря на всички в екипа ми, на семейството и приятелите ми. Ако не бяхте вие, нямаше да мога да извървя това приключение". 

"Още от 2019-а феновете ми дават много енергия и искам да им благодаря отново, защото тази година беше абсолютно същото. Искам да завърша речта с това, че днес е 3-годишнината от сватбата ми със съпругата ми. След полуфиналите си казах, че ако загубя мача, няма да имам време да ѝ купя подарък, така че трябваше да го спечеля", каза Медведев.