Световната номер 2 в дамския тенис Ли На сподели, че никога няма да забрави първия си успех в Големия шлем  на „Ролан Гарос” и се надява тази година да дублира тази титла.

Китайката започна много силно сезона и триумфира  с трофея от Откритото първенство на Австралия. „Ролан Гарос” започва в неделя, на 25 май.

„През цялото време избяхвах да мисля колко дебютни трофея постигам”, коментира Ли На. „В момента се радвам как се справям след успеха на Аустрелиън Оупън. Бях малко разтревожена да не се случи същия спад както след титлата от „Ролан Гарос”, но сега съм щастлива. Няма да повторя една и съща грешка.”

„Много хора повтарят, че съм била късметлийка. Аз им отвръщам: да, такава съм, защото мога да играя добър тенис, здрава съм и мога да се боря на корта. Имам най-добрия отбор – самата мен. Вече имам два трофея от Големия шлем и никой не може да ми ги отнеме. ”

„Дали мога да изместя Серена Уилямс от първата позиция? Сега е добър момент да поставя предизвикателства пред  себе си. Знам, че тя е далеч на пред, но ще се опитам да я стигна. Ако мога, защо да не спечеля още един трофей от Големия шлем?”, допълни Ли На.