Легендарната тенисистка от миналото - Били Джийн Кинг изрази своето мнение, след отлагането на Уимбълдън 2020. За първи път турнирът няма да се проведе в мирно време, като изключим двете световни войни. Следващото издание на турнира ще бъде през 2021 година, а бившата №1 напълно застана зад това решение.

Били Джийн Кинг е една от най-великите за всички времена, като е печелила надпреварата на „свещената трева“ цели 6 пъти. Тя триумфира с 10 титли на двойки и 4 при смесените двойки. Кинг е неизменна част от турнира от 1961 година насам и призна, че Уимбълдън много ще и липсва.

Припомняме, че турнирите на ATP и WTA са прекъснати най-рано до 13-и юли.

„Много е важно в тези трудни моменти да бъдем заедно и да се подкрепяме. Съгласна съм с решението Уимбълдън да бъде отменен и смятам, че това е най-доброто. Сега целият свят страда и спортът не е най-важното нещо в момента. Да, признавам, че турнирът ще ми липсва, но сега здравето на хората е приоритет. Трябва да се грижим за себе си, да бъдем отговорни и да се обичаме, това е най-важното в тези трудни времена. Пандемията е предизвикателство за всички нас и ние трябва да се справим“, сподели Кинг.

 

Автор: Делян Калинков