Двукратният първенец на Ролан Гарос - Джим Къриър е на мнение, че организаторите в Париж вече „осъзнават грешката си“, след като преместиха своеволно турнира за есента в периода 20 септември – 4 октомври.

Френската тенис федерация съобщи новите дати вследствие на пандемията от коронавируса, която спря тура до 13 юли. Организаторите изненадаха света на тениса, като не съгласуваха преместването нито с ATP, WTA и ITF, нито с останалите три турнира от Големия шлем, макар президентът на федерацията - Бернар Гуидичели да каза, че е информирал всички федерации и асоциации.

„От това, което чувам, от Ролан Гарос са осъзнали грешката си много бързо, а именно да застъпят плановете на останалите без да ги предупредят. Мисля, че оттогава насам е имало много проведени дискусии между силите в тениса", каза Къриър пред The New York Times.

Специалистът на клей - Пабло Куевас обобщи своето мнение и това на останалите си колеги:

„Мисля, че решението за преместването на Ролан Гарос беше малко прибързано. От това, което знам, те може би не са попитали ATP. Също изглежда сякаш не са взели под внимание останалите турнири в календара. Беше нещо странно. Дори в този момент, когато всички трябва да сме сплотени и солидарни, да преместят датите напред в календара беше алчна постъпка. Всички играчи бяха малко изненадани“ казва уругваецът, цитиран от tennis365.com.