Себастиан Корда бе много близо до това да победи Новак Джокович в двубоя за титлата в Аделаида. Въпреки всичко, до изненади не се стигна и сърбинът спечели своята първа титла за сезона.

Младият американец обаче изпрати една страхотна седмица, в която успя да победи Яник Синер и Роберто Баутиста Агут, а с достигането си до финала, даде добра заявка за предстоящия първи турнир от „големия шлем“, който стартира само след седмица. 

Въпреки болезненото поражение на финала, синът на бившия световен номер 2 Петер Корда гледа изключително позитивно към бъдещето.  Американецът сподели, че се чувства страхотно и е напълно готов за Откритото първенство на Австралия.

„Изпратих една чудесна седмица, в която играх невероятен тенис и няма как да не бъда доволен от себе си. Започвам годината по един много добър начин и това със сигурност ще ми даде увереност преди следващите предизвикателства, които ме очакват. Да, съжалявам, че не успях да победя Джокович, но направих каквото зависеше от мен, просто към момента, той може би е най-добрият в света и за всички е ясно колко е трудно да спечелиш срещу играч от подобна класа. Аз продължавам смело напред и ще извадя само позитиви от турнира в Аделаида, тъй като  ясно се видя, че мога да се меря с най-големите в световния тенис. Победих добри тенисисти и нямам търпение да стартира Откритото първенство на Австралия, където също ще гоня силен резултат. Изпълнен съм с увереност и вярвам, че най-доброто за мен тепърва предстои“, каза Корда