Ясно е срещу кого ще започне участието си на Мастърса в Париж българската звезда на тениса Григор Димитров. Първата ни ракета ще се изправи срещу коравия испанец Роберто Баутиста-Агут. 

Българинът почиваше в първия кръг, защото е 9-и поставен в схемата и чакаше победителя от срещата на ибериеца с американеца Стив Джонсън. Баутиста-Агут надделя с 2:0 сета (6:4, 7:6) и се докопа до мач с нашето момче. 

Испанецът е на 30 години, а с Димитров се познават много добре. Те имат три мача на ниво АТР, в които българинът води с 2:1 успеха. Битките помежду им винаги са били много оспорвани и равностойни. 

Първата им АТР-среща е на турнира в Пекин през септември 2013 г., когато Баутиста-Агут надделява с 6:4, 6:2 в първия кръг. Няколко месеца по-късно те се срещат и на Аустрелиън Оупън, където Гришо бие с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 в третия кръг на турнира от Големия шлем. 

Последната им среща беше отново в Пекин, но миналата година. На 1/4-финалите в китайската столица българинът надделя с 2:1 сета в много завързан мач. 

Освен това, двамата са се срещали и като младоци на ниво Чалънджър и Фючърс. Те са изиграли два двубоя, като имат по една победа в тях. Баутиста-Агут бие през 2008 г. в първия кръг на фючърс в Испания, докато две години по-късно Гришо надделява на 1/4-финала на Чалънджъра в Орлеан.