В неделя Григор Димитров бе на корта в зала "Берси" в Париж заедно със своя треньор Дани Валверду, но и с тенис легендата Андре Агаси. Това логично развълнува феновете на българския тенисист заради перспективата Григор да работи с осемкратния шампион от Големия шлем. В последните месеци на няколко пъти Димитров бе засичан да тренира заедно с Агаси, а след неделната тренировка големият въпрос бе, Агаси ли е новият му главен треньор?

Е, оказва се, че американецът действително е влязъл в екипа на Димитров като ролята му е по-скоро консултанска. След разговорите и тренировките с българина в последно време, Агаси е решил да се върне в тениса и да опита да помогне на Григор да изпълни максимално своя огромен потенциал. След великолепния сезон през 2018-а, очакванията бяха през тази година Григор да влезе трайно сред най-добрите, но вместо това записа много разочароващи класирания. Следствието от всичко това е, че няма да участва във Финалите на АТР , които преди година спечели и е възможно дори да излезе извън топ 20, ако не направи добро класиране на Мастърса в Париж, който ще бъде последен турнир за него през настоящата кампания.

Във френската столица Агаси е поканен от треньора на Григор Дани Валверду, с когото българинът продължава да работи постоянно. Бившият №1 в света ще прекара няколко дни с двамата и ще опита да подобри някои компоненти в играта на Димитров. Гришо и Агаси се познават още от юношеските години на българина и Андре никога не е крил симпатиите си към гордостта на Хасково.

"Аз помолих Андре да се присъедини към нас. И Григор, и аз мислим, че той може да помогне в някои области, той го познава добре от юношеските години и са прекарвали време заедно. Целият екип очаква с нетърпение той да бъде около нас", разкри Валверду.

Самият той има опит в работа по този модел по времето, в което бе треньор на Анди Мъри, а в ролята на консултант бе Иван Лендъл. Именно този екип донесе и първите титли от Големия шлем за шотландеца.

Треньорският опит на Агаси е свързан с краткотрайно сътрудничество с Новак Джокович като то бе неформално и неплатено по желание на самия Агаси. То обаче не донесе нужните успехи, а и дойде в периода, в който сърбинът все още се възстановяваше от контузията си в лакътя. През март Ноле реши да се раздели с Агаси и се върна към бившия си треньор Мариан Вайда.

По принцип Агаси не обича да пътува много след края на състезателната си кариера, така че шансът да пътува навсякъде с Димитров е малък. Изглежда по-вероятно Агаси да дава съвети от разстояние и да пътува с екипа само на големите турнири. Дали обаче изобщо това сътрудничество ще продължи, най-вероятно ще бъде решено след следващите няколко дни в Париж.