20-кратният победител в турнири от Големия Шлем Рафаел Надал притесни доста от привържениците си по-малко от седмица преди началото на Australian Open.

След като вчера Матадора от Манакор не игра на ATP Cup за Испания срещу Гърция заради болки в гърба, днес стана ясно, че травмата му не е отшумяла.

По програма испанците трябваше да се изправят срещу гърците през утрешния ден, но заради положителна проба за COVID-19 на служител в един от хотелите, където са настанени играчите, целият график за четвъртък пропадна.

Големият печеливш в случая може да се окаже именно Рафа, който ще има още време, за да се възстанови напълно и да излезе срещу Стефанос Циципас, когато условията и организаторите го позволят.

"Не съм достатъно добре, за да играя утре", бе краткият коментар на олипмпийския шампион от Пекин.

Дори да не успее да се оправи навреме за сблъсъка с южните ни съседи, ако иберийците победят, то Надал би могъл да се включи за 1/2-финалите, ако физическото му състояние се е подобрило.

Всичко това се случва 5 дни преди старта на Откритото първенство на Австралия, където 13-кратният първенец от "Ролан Гарос" вдигна трофея "Норман Брукс" през 2009-та година.