Австралийският тенисист Ник Кирьос обяви, че ще играе в следващото издание на Откритото първенство на Франция, тъй като приятелката му Костийн Хаципурянис иска да посети Париж. Австралиецът добави, че ще направи това специално заради нея, иначе би предпочел да си остане у дома в Австралия.

27-годишният Кирьос никога не е крил, че не е фен на играта на клей и без колебания отказва да играе в най-престижната надпревара на червена настилка. Той не е играл на Откритото първенство на Франция от 2017 година, когато получи тежка контузия в мача си с южноафриканеца Кевин Андерсън във втория кръг. Най-далеч в турнира австралиецът стигна през 2015 и 2016 година, когато игра в третия кръг. Миналата година ексцентричният тенисист нарече "Ролан Гарос" "най-лошият турнир от Големия шлем" и призова премахването му от веригата на четирите най-престижни.

Сега обаче Кирьос е готов да се завърне в Париж, макар и причините за това да не са свързани с тениса.

"Приятелката ми иска да посети Париж, така че аз ще играя на "Ролан Гарос" през 2023 година", каза Кирьос пред журналисти в Саудитска Арабия, където се подготвя за новия сезон.

"За мен ще бъде добре да изкарам някаква пари от турнира, макар че бих предпочел да си стоя у дома. Знам, че мога да се представя много добре на клей. На тази настилка съм побеждавал Роджър Федерер и Стан Вавринка. В Ещорил играх и финал. Но моето гадже иска да опознае града, така че тази година отиваме там", добави още той.

През 2022 година Кирьос записа най-добрия си резултат в турнир от Големия шлем, достигайки до финала на "Уимбълдън", в който загуби от Новак Джокович. На Откритото първенство на САЩ през септември той игра четвъртфинал и е сред фаворитите на предстоящото Открито първенство на Австралия в началото на следващата година.