Депортирането на Новак Джокович бе повод за нови атаки срещу независимите медии в Сърбия.

Близките до режима на президента Александър Вучич медии обвиняват независимите медии, че те са виновни за депортирането на тенисиста Джокович от Австралия, пише белградското издание "Данас".

Телевизия "Б 92" твърди, че благодарение на писанията на в. "Данас" австралийският министър за имиграцията е взел решението си за анулиране на визата на Джокович. "На практика сръбските журналисти свършиха работата на австралийския министър, който самодоволно протриваше ръце", се казва в коментар на "Б 92".

БТА/BTA
17 снимки

През изминалите седмици нямаше нито един таблоид в Сърбия, който да не споменава в отрицателен контекст вестник "Данас". Някои от тях имаха направо шизофренно поведение. Ако Новак бъде арестуван или пък депортиран за това нещо ще бъдат виновни "Данас", "Нова" и "N 1", написа преди седмица проправителствения таблоид "Информер".

"Не само американците, австралийците и британците мразят Джокович. Мразителите на най-големия спортист в историята на тениса са сред нас или в съседството ни. Те се надпреварват кой повече да плюе Джокович. Това са болни хора, които работят за интересите на Маринка и Джилас /опозиционни политически лидери в Сърбия, бел.ред./", написаха още таблоидите "Ало" и "Информер".