Маркета Вондроушова приключи рано-рано защитата на титлата си на Откритото първенство на Великобритания, след като в мач от първи кръг на турнира загуби изненадващо от Джесика Бузас Манейро от Испания с 4-6, 2-6. Срещата продължи близо час и 10 минути.

Вондроушова, която миналата година триумфира като непоставена, побеждавайки на финала Онс Жабер от Тунис, бе пробита още в първия си сервис гейм в мача. Тя се окопити и върна брейка, но нов пробив на сметката на Манейро ѝ позволи да спечели откриващата част.

Снимки: Gulliver/GettyImages
37 снимки

Във втория сет 83-та в света испанка бе още по-категорична, като реализира три пробива в подаването на шестата в схемата, за да се поздрави с най-голямата победа в кариерата си.

Така испанката записа първа победа при третото си участие в основна схема на турнир от Големия шлем. Манейро направи седем уинъра по-малко от съперничката, но и цели два пъти по-малко непредизвикани грешки от Вондроушова. Отпадането на чехкинята гарантира нова шампионка при дамите. За Манейро предстои мач с победителката от двубоя между Кристина Букса и Ана Богдан.